علت خارش بدن ناشی از بیماری های کبدی

خارش پوست یا خارش می تواند از علائم بیماری کبد باشد. با این حال، همه مبتلایان به بیماری کبد خارش را تجربه نمی کنند و علل خاص این خارش ناشناخته است.این مقاله به بررسی علل احتمالی خارش در افراد مبتلا به بیماری کبدی و سایر علل احتمالی خارش می پردازد. کبد بزرگترین اندام جامد بدن است. چربی ها را تجزیه می کند، بدن را سم زدایی می کند، کلسترول و پروتئین تولید می کند و ویتامین ها را ذخیره می کند.برخی از انواع بیماری های کبدی که با خارش همراه هستند، عبارتند از:

 سیروز صفراوی اولیه (PBC)

 کلستاز داخل کبدی بارداری

 هپاتیت مزمن B و C

 کلستاز داخل کبدی خانوادگی

 سندرم آلاژیل

 کلانژیت اسکلروزان اولیه (PSC)

خارش همچنین در بیماری‌های خودایمنی کبد مانند PSC و PBC و به طور کلی با بیماری‌های کبدی و داخل کبدی که به شرایطی که بر ساختارهای داخل کبد تأثیر می‌گذارد، شایع‌تر است.در مقابل، بیماری های کبدی خارج از کبد بر روی کبد تأثیر می گذارد اما در خارج از اندام رخ می دهد. برخی از این موارد می تواند شامل خارش باشد، مانند PSC و سرطان سر لوزالمعده.خارش با بیماری های کبدی ناشی از الکل و بیماری کبد چرب غیر الکلی کمتر دیده می شود.

Itching of the body and liver

چرا خارش میگیرید؟

علت خارش بستگی به بیماری کبدی شما دارد. خارش در افراد مبتلا به (PBC)، کلانژیت اسکلروزان اولیه یا مشکلات کبدی مرتبط با بارداری شایع‌تر است.

علت دقیق خارش در بیماری کبد به طور کامل شناخته نشده است. تصور می شود که به دلیل تعدادی از عوامل باشد. تجمع نمک های صفراوی در جریان خون اعصاب پوست را تحریک می کند و منجر به احساس خارش می شود. اگر کبد شما درست کار نکند، سایر مواد شیمیایی موجود در خون، مانند هیستامین، سروتونین، هورمون های جنسی زنانه و آلکالین فسفاتاز (ALP) می توانند تغییر کنند و ممکن است به خارش کمک کنند. خشکی پوست ممکن است خارش را بدتر کند.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر گهگاه دچار خارش شدید نگران نباشید اما اگر خارش در خواب یا زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می کند ویا تحت نظر پزشک کبد هستید، مهم است که مجدد به پزشک مراجعه کنید زیرا می تواند آن را درمان کند.

 

منبع: liver.org.auو medicalnewstoday

 

نظرات