معرفی روانپزشکی
روانپزشکی یکی از شاخه های مهم پزشکی است. این رشتهٔ تخصصی به مسائل رفتاری، هیجانی ودرمان و پیشگیری اختلالات روانی آدمی میپردازد. روانپزشک پزشکی است که متخصص در بهداشت روان، از جمله اختلالات مصرف مواد می باشد. روانپزشکان در ارزیابی جنبه های روانی و جسمی و مشکلات روحی تخصص دارند. ارزیابی روانپزشکی معمولاً شامل اخذ شرح حال و معاینه وضعیت روانی است. معاینه فیزیکی، انجام آزمایش و در بعضی موارد تصویربرداری از مغز از جمله روشهایی هستند که برای بررسی به کار میروند. اساس درمانهای انجامشده در روانپزشکی داروها و رواندرمانیها هستند. تمامی روانپزشکان برای سنجش و درمان بیماری های روانی آموزش های لازم را می بینند. روانپزشکان و متخصصان بهداشت روانی تنها کسانی هستند که مرجعیت تجویز دارو برای درمان بیماری های روانی را دارند. برخی از روانپزشکان متخصص در کمک به گروه سنی ویژه ای می باشند، مانند روانپزشک کودکان، که درمان گروه سنی کودکان یا نوجوانان بر عهده آنهاست.
شخصیت ، دانش و مهارت های لازمه یک روانپزشک
روانپزشک باید مهارتهای مورد نیاز ،دانش و تحصیلات لازم را کسب نماید. برای مثال :
-
علاقه زیاد به انسان ها و حل مشکلات آنها چون در صورت عدم علاقه مندی نمیتوانند شنونده خوبی باشند
-
ثبات عاطفی : زیرا بسیاری از مراجعین روانپزشکان دچار اختلالات روحی و روانی هستند و از مشکلات روحی رنج می برند و روانپزشک باید از ثبات روحی بالایی برخوردار باشد تا بتواند به دور از احساسات تصمیمی منطقی اتخاد نماید.
-
صبر و حوصله برای گوش کردن به صحبت های بیماران و آرامش دادن به مراجعین
-
رازداری : برای درمان گاهی اوقات بیماران مجبور می شوند خصوصی ترین مسایل زندگی خود را با روانپزشک درمیان بگذارند و در صورت عدم اطمینان از رازداری پزشک خود ، تشخیص و درمان با موفقیت انجام نخواهد شد.
-
مهارت های ارتباطی عالی به منظور تأثیر گذاری بر بیماران
-
مهارت شنیداری و گفتاری خوب
-
قدرت تصمیم گیری به منظور اتخاذ تصمیم مناسب و صحیح به دور از احساسات و مسائل غیر تخصصی
-
توان حل مساله برای حل مسایل و مشکلات بیماران
آمار اختلالات روانپزشکی
10 تا 14 میلیون نفر از مردم ایران حداقل یک بار در طول عمر خود مسائل روانی را به نوعی تجربه کردهاند. به نقل از آقای علی معین، رئیس کرسی یونسکو براساس آمار سازمان WHO از هر چهار نفر در خانواده حداقل یک نفر دچار اختلالات روانپزشکی هستند و اعضای خانوادهها نیز معمولاً درگیر مشکلات این عضو از خانواده میشوند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
مسئولیت و وظایف روانپزشکان
-
بررسی وضعیت ذهنی و فیزیکی بیماران برای تعیین ماهیت و حد اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی
-
بررسی سوابق پزشکی و روانپزشکی بیمار جهت تشخیص بهتر بیماری و تجویز بهترین درمان
-
انجام تست های مختلف برای تشخیص بیماری و پیدا کردن بهترین راه درمان
-
تجویز دارو و انجام جلسات درمانی لازم تا زمانی که بیمار معالجه شود.
-
مشارکت با سایر متخصصان از جمله پزشکان، روانشناسان و... برای درمان همه جانبه بیمار تا رسیدن به معالجه کامل
محل کار روانپزشکان
روانپزشکان در مطب های خصوصی ، کلینیک ها، بیمارستان های عمومی و روانپزشکی، مراکز پزشکی دانشگاه، سازمان های اجتماعی، دادگاه ها و زندان ها، خانه های پرستاری، صنعت،دولت، تنظیمات نظامی، برنامه های توانبخشی، اتاق های اورژانس، برنامه های بهداشت و درمان، و... میتوانند به فعالیت خود بپردازند.