اختلال وسواسی-جبری
وسواس فکری عبارت است از فکر، احساس، اندیشه، یا حسی عود کننده و مزاحم. بر خلاف وسواس فکری که یک فرآیند ذهنی است، وسواس عملی نوعی رفتار است. اجبار (وسواس عملی) رفتاری آگاهانه، استاندارد، و عود کننده است، نظیر شمارش، وارسی، یا اجتناب. بیمار مبتلا به اختلال وسواسی-جبری از غیر منطقی بودن وسواس هایش آگاهی دارد و این وسواس های فکری یا عملی را خود- ناهمخوان می یابد (یعنی به صورت یک رفتار ناخواسته).
در اختلال وسواسی-فکری عملی افکار وسواسگونه و اضطرابآور و ترس با وسواسهای عملی همراه میشود. این وسواسهای عملی کارهایی وسواسگونه هستند که شخص برای کوشش در راه کاهش وسواسهای فکری خود انجام میدهد. این کردارها تکراری و کلیشهای و تا اندازهای غیرارادی هستند. طبق راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی 5-DSM، اختلال وسواسی -جبری و اختلالات مرتبط شامل اختلال وسواسی- جبری OCD، اختلال بدریخت انگاری بدن، اختلال ذخیرهسازی، اختلال کندن مو، اختلال خراشیدن پوست، اختلال وسواسی -جبری و اختلالات ناشی از مواد/دارو، اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط ناشی از بیماری طبی، اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط معین دیگر و اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط نامعین میباشد. طبق ملاکهای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی برای اختلال وسواسی، به دو گونه فکری و عملی تعریف میشود.
درمان اختلال وسواسی-جبری
اختلال وسواسی-جبری یکی از انواع اختلالات روانی است که در صورتی که تحت نظر روانپزشک متخصص قرار گیرد میتواند به مرور زمان کنترل و درمان شود. امروزه راه های زیادی برای درمان انواع اختلالات شخصیت و اختلالات روانی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که درگیر این اختلالات هستند کمک کند.
نوع درمان بستگی به شرایط روحی روانی و شدت بیماری دارد. در برخی موارد دیده شده است که استفاده از نوروفیدبک کمک بسیار زیادی به درمان این بیماری کرده و در برخی موارد باعث درمان کامل بیماری شده است.
جهت تشخیص نوع بیماری و میزان شدت آن یک سری تست های روانشناسی وجود دارد که پزشک پس از گرفتن تست از بیمار، نوع وسواس و میزان آن را مشخص کرده و درمان لازم را تجویز می کند. شرکت در جلسات روانشناسی و ریشه یابی دلایل این بیماری می تواند کمک زیادی به درمان آن داشته باشد و فرد بیمار را از شر این بیماری خلاص نماید.
از دیگر روش های درمان می توان به مشاوره توسط متخصص روانپزشکی و در برخی موارد درمان دارویی نیز نام برد. نکته مهم اینجاست که حتماً فرد بیمار می بایست پس از ویزیت روانپزشک و تعیین نوع و شدت اختلال، اقدام به درمان و استفاده از دارو نماید و استفاده خودسرانه از داروهای رایج برای درمان اختلال وسواسی-جبری می تواند آسیب های جدی و جبران ناپذیری به بیمار وارد نماید.
اگر هم اکنون نیاز به ویزیت ب پزشک متخصص دارید توسط بهترین متخصصین در سایت تله ویزیت www.televisit24.com ویزیت شوید.