مروری بر مشاوره روانشناسی از راه دور

این روزها به دلیل صرفه جویی در وقت ،هزینه و انرژی انجام بیشتر فعالیت های پزشکی نظیر مشاوره میتواند از راه دور انجام شود و محبوبیت بسیاری نیز در بین مردم پیدا کرده است. معمولا افراد ترجیح میدهند تا بتوانند از راه دور با پزشک خود ارتباط برقرار کنند و درمان شوند. پزشکی از راه دور در تمام شاخه ها مانند روانپزشکی-روانشناسی،دندانپزشکی،رادیولوژی و ... فعالیت دارد.همین طور مشاوره آنلاین برای افرادی که خارج از ایران زندگی می کنند مناسب است و در مشاوره از راه دور که آنلاین انجام می‌شود فرد می‌توانند مشاوره خود را به صورت نوشتاری و یا همین طور صوتی و تصویری از طریق سایت مورد نظر انجام دهد.برای این کار و به خصوص برای مشاوره های صوتی و تصویری بایستی فرد سرعت اینترنت مطلوبی را داشته باشد.و اینکه به دلیل سرعت، امنیت و تعداد کاربران بسیار بالا افراد با هزینه بسیار کمتری می توانند با مشاور مورد نظر خود از راه دور ارتباط برقرار نموده و مشکلات و دغدغه های خود را به گونه ای راحت مطلوب و مناسب با او در میان بگذارند و مشاوره لازم را جهت شناخت و درمان اختلالات یا بیماری های خود و یا کاهش آنها و همچنین افزایش نقاط قوت خود دریافت نمایند.

مروری اجمالی بر فعالیت های یک روانشناس

وظیفه یک دکتر روانشناس چیست؟

به‌طورکلی، روانشناس یک متخصص در علوم  انسانی و روانشناسی است. آن‌ها علم ذهن انسان را مطالعه می‌کنند و بر این تمرکز می‌کنند که چگونه افکار به احساسات و رفتارها ختم می‌شود. روانشناسان در حوزه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند. آن‌ها ممکن است در کلینیک‌های سلامت روانی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی وتحقیقاتی یا مرکز مشاوره ارائه خدمات دهند.

پس، دقیقاً وظیفه یک مشاور روانشناس چیست؟ این بستگی به حوزه‌ای دارد که در آن فعالیت می‌کند. در ادامه به وظایف و خدمات مراکز مشاوره روانشناسی اشاره می کنیم:

مشاور روانشناس بالینی : یک مشاور روانشناس بالینی با استفاده از گفتگو و رفتار درمانی به افراد مبتلا به مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس فکری ،اندوه، مشکلات اجتماعی و غیره کمک می کند.

مشاور روانشناس آنلاین : یک دکتر روانشناس آنلاین از روش‌های درمانی نظیر صحبت و روش‌های دیگر مانند سایر روانشناسان مشاوره استفاده می‌کند. تنها تفاوت این است که آن‌ها این کار را از راه دور، از هرجایی از طریق ارتباط اینترنتی است انجام می‌دهند.

مشاوره تحصیلی : مشاور تحصیلی ممکن است در هر سطح و مقطعی از سیستم آموزشی ( از پیش دبستانی تا دانشگاه)  فعالیت کند. وظیفه مشاور تحصیلی کمک به دانش‌آموزان در مدرسه است. آن‌ها همچنین می‌توانند با والدین و استادان کار کنند تا یک محیط یادگیری بهتر برای دانش‌آموز فراهم کنند.

روانشناس کودک : بدیهی است، روانشناس کودک در حوزه مشاوره کودک فعالیت می‌کند. آن‌ها همچنین با والدین فرزند و گاهی اوقات سایر اعضای خانواده در تربیت کودک همکاری می‌کنند. وظیفه اصلی یک روانشناس کودک کمک به کودک در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های روانی به‌منظور بهبود روابط خانوادگی، مقابله با افسردگی یا پرخاشگری کودکان و آموزش مهارت های زندگی به کودکان با استفاده از علوم روانشناسی کودک است.

 

گاهی افراد مبتلا به مشکلات روانی نیازمند مصرف دارو هستند تا علائم بیماری و اختلالات روانی کاهش یافته و به آن‌ها کمک کند تا زندگی بهتری را تجربه کنند. سؤال بیشتر مردم هنگام دیدن یک مشاور روانشناس این است که: آیا روانشناسان می‌توانند دارو تجویز کنند؟ در بسیاری از موارد،آن‌ها نمی‌توانند. معمولاً تجویز دارو یا دارو درمانی بر عهده یک روانپزشک یا پزشک است تا یک روانشناس.

یک روانشناس خوب به عنوان بخشی از وظایفش، باید به گفته‌های مراجعین با دقت گوش دهد. گاهی اوقات، همه آنچه یک مراجع نیاز دارد، شنیده شدن از جانب یک فرد با درک است. یک مشاور روانشناس خوب باید شنونده ماهر و فعالی باشد تا بتواند صحبت‌های مراجع را که اغلب توسط خانواده و دوستان نادیده گرفته‌شده به‌خوبی درک کند.

احتمالاً شما ایده‌هایی در مورد مشکلات روحی و روانی خود، عامل ایجاد آن‌ها یا چگونگی غلبه بر آن‌ها داشته باشید. بسیاری از مشاوران از شنیدن اینکه چه چیزهایی برای گفتن دارید خوشحال هستند و به شما تا موقع رسیدن به نتیجه، اجازه صحبت کردن می‌دهند. به‌علاوه، آن‌ها می‌توانند برای کمک به تسهیل بخشیدن به نگرش شما بازخوردهایی ارائه دهند.

ما چه برای کمک به درمان افسردگی و اضطراب و چه برای حل اختلافات زناشویی نزد روانشناس برویم، مشکلات سلامت روان ما می‌تواند بر نگرش ما نسبت به رویدادها و شرایط  زندگی تأثیر بگذارد. در این موارد، یک روانشناس بالینی می‌تواند موجب ایجاد یک نگرش واقع بینانه در ما شود. حتی اگر شما یک رویداد را در یک شرایط احساسی توصیف کنید، یک روانشناس بالینی قادر است حقایق را از توصیفات شما برداشت کند و دیدگاه خود را با شما به اشتراک بگذارد.

اگرچه شما ممکن است یک ایده کلی از مشکلات موجود در زندگی خود داشته باشید، اما ممکن است از وضعیت سلامت روانی خود که باید موردتوجه قرار گیرد اطلاع کافی نداشته باشید.

همچنین، شما ممکن است فقط از یک مشکل ( بدون دانستن مشکلات دیگری که منجر به پریشانی شما شده ) خبر داشته باشید. یک دکتر روانشناس بالینی می‌تواند از طریق مصاحبه با شما و انجام تست روانشناسی به‌منظور ارزیابی فرآیندهای ذهنی شما، احساسات و رفتار شما را مورد ارزیابی قرار دهد. یک مشاور روانشناس ممکن است از شما در مورد داشتن علائم خاصی برای تعیین ارزیابی‌های بالینی بیشتر در وضعیت سلامت روانی اطلاعاتی کسب کند.

افرادی که از آسیب‌های روانی ناشی از تجربه اتفاقات بد گذشته خود رنج می‌برند، اغلب نیاز به مشاوره روانشناسی برای مقابله با استرس ، اضطراب و احساسات هیجانی منفی مربوط به وضعیت یا آسیب روانی دردناک خود دارند. یک مشاور روانشناس نه‌تنها در گوش دادن به مشکلات شما حضور دارد، بلکه می‌تواند کمک کند تا بفهمید چگونه این آسیب‌ها بر سلامت روانی شما تأثیر گذاشته است.آن‌ها می‌توانند شمارا به دیدگاه بهتری نسبت به مشکلات روحی‌تان راهنمایی کنند و به شما کمک کنند تا قدرت خود را برای غلبه بر آسیب روانی بیشتر کرده و زندگی بهتری را تجربه کنید.

مشاوره آنلاین می‌تواند به فرد در مقابله با مشکلات سلامت روان کمک کند. سؤالی که اغلب مردم می‌پرسند این است که آیا یک مشاوره  روانشناسی آنلاین واقعاً می‌تواند همان نوع درمان‌ها را که من از یک روانشناس بالینی در اطراف محل سکونت خود می‌گیرم ( مشاوره حضوری ) به من ارائه دهد؟ این سؤال عادلانه است، به‌خصوص اگر شما از خدمات آنلاین در بستر اینترنت خیلی استفاده نکرده باشید.

پاسخ به این سؤال این است که یک دکتر روانشناس که از طریق یک سایت مشاوره آنلاین کار می‌کند قطعاً می‌تواند همان نوع خدمات درمانی، همان سطح از حمایت عاطفی و کمک کارشناسی معادلی را که ممکن است از یک روان شناس که شما در جامعه خود می‌توانید، به دست آورید را پیشنهاد دهد.

چه شما با یک اختلال روانی شدید مواجه هستید و یا فقط نیازمند کمک به مقابله با استرس های روزانه را داشته باشید، شروع کار با یک مشاوره روانشناسی می‌تواند سلامت روانی شمارا بهبود بخشد و به شما کمک کند تا هر چه سریع‌تر زندگی بهتر و شادتری داشته باشید.

نظرات