بیماری های رایج گوارشی

دستگاه گوارش متشکل از دستگاه گوارش (GI)، کبد، لوزالمعده و کیسه صفرا به بدن در هضم غذا کمک می کند. هضم برای تجزیه غذا به مواد مغذی مهم است که بدن شما از آنها برای انرژی، رشد و ترمیم سلولی استفاده می کند.
 
برخی از بیماری ها و بیماری های گوارشی حاد هستند و فقط برای مدت کوتاهی دوام می آورند، در حالی که برخی دیگر مزمن یا طولانی مدت هستند.

در اینجا به برخی از بیماری های رایج گوارشی اشاره می کنیم:

 
1. سندرم روده تحریک پذیر (IBS): یک بیماری مزمن که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث علائمی مانند گرفتگی عضلات، درد شکم، نفخ، گاز، اسهال و یبوست می شود 
 
2. بیماری کرون: نوعی بیماری التهابی روده (IBD) که باعث التهاب دستگاه گوارش می شود و منجر به اسهال شدید، خستگی، کاهش وزن و سوء تغذیه می شود.
 
3. بیماری سلیاک: یک اختلال خودایمنی که در آن مصرف گلوتن منجر به آسیب در روده کوچک می شود و باعث علائمی مانند اسهال، نفخ و کاهش وزن می شود.
 
4. بیماری رفلاکس معده به مری (GERD): یک بیماری مزمن که در آن اسید معده به مری برمی‌گردد و باعث سوزش سر دل و سایر علائم می‌شود.
 
5. کولیت اولسراتیو: نوع دیگری از IBD که باعث التهاب و زخم های طولانی مدت در داخلی ترین پوشش روده بزرگ و راست روده می شود.
 
6. سنگ کیسه صفرا: رسوبات سفت شده ای که می توانند در کیسه صفرا ایجاد شوند و باعث درد، حالت تهوع و مشکلات گوارشی شوند.
 
7. پانکراتیت: التهاب پانکراس که می تواند باعث درد شدید شکم، حالت تهوع و استفراغ شود.
 
8. هپاتیت: التهاب کبد، که اغلب در اثر عفونت های ویروسی ایجاد می شود، که می تواند منجر به آسیب کبد و سایر مشکلات سلامتی شود.
 
9. دیورتیکولوز و دیورتیکولیت: دیورتیکولوز تشکیل کیسه های کوچک در دیواره روده بزرگ است که می تواند ملتهب یا عفونی شود و منجر به دیورتیکولیت شود.
 
اگر علائم یا نگرانی خاصی دارید، بهتر است برای تشخیص و درمان مناسب با یک پزشک متخصص گوارش مشورت کنید.

تله ویزیت - TeleVisit  انجام کلیه فرآیندهای پزشکی با شرایط وجود فاصله جغرافیایی بین پزشک و بیمار، را فراهم می کند.

منبع: Digestive Diseases - NIDDK

نظرات