عفونت گوش در کودکان

عفونت گوش اولین دلیلی است که والدین کودک را نزد پزشک می آورند. در حالی که در بزرگسالان نادر است، 75 درصد از کودکان در سن 3 سالگی دچار عفونت گوش می شوند

علت عفونت گوش در کودکان

عفونت گوش زمانی است که مایع و مخاط در پشت پرده گوش جمع می شود و باعث فشار و در نهایت درد می شود. عفونت گوش اغلب گوش میانی را درگیر می کند و معمولاً توسط باکتری ایجاد می شود.
عفونت گوش در کودکان معمولاً به دنبال عفونت تنفسی مانند سرماخوردگی یا گلودرد رخ می دهد. اگر عفونت گوش باکتریایی باشد، باکتری به گوش میانی سرایت کرده و باعث عفونت گوش می شود. در یک عفونت ویروسی، باکتری توسط ویروس به گوش میانی هدایت می شود و در نتیجه عفونت ثانویه ایجاد می شود.

انواع عفونت گوش در کودکان

سه نوع اصلی عفونت گوش وجود دارد که هر کدام مجموعه ای از علائم خاص خود را دارند:
اوتیت مدیا حاد (AOM)

این شایع ترین نوع عفونت گوش است و به عنوان "گوش درد" نیز شناخته می شود. AOM بر گوش میانی تأثیر می گذارد و باعث درد می شود. گاهی اوقات با تب نیز همراه است.

اوتیت میانی همراه با افیوژن (OME)

این وضعیت زمانی رخ می دهد که مایع پس از عبور عفونت به دام می افتد. ممکن است فرزند شما علائمی را نشان ندهد، اگرچه پزشک شما قادر به تشخیص OME خواهد بود.

اوتیت میانی مزمن همراه با افیوژن (COME)

این نوع عفونت گوش در صورتی رخ می دهد که مایع برای بیش از سه ماه در گوش میانی گیر افتاده باشد. اگر این اتفاق بیفتد، کودک شما معمولاً عفونت گوش داشت که درمان شد و از بین رفت اما مایعی در پشت پرده گوش باقی مانده است. گاهی اوقات این را می توان با آلرژی مشاهده کرد. سپس مایع ممکن است عفونی شود و منجر به عفونت گوش شود. مایع داخل گوش نیز می تواند باعث کاهش شنوایی شود. این با گوش شناگر ( اوتیت خارجی ) که به دنبال آب و عفونت در قسمت بیرونی گوش ایجاد می شود، متفاوت است.

علائم عفونت گوش در کودکان چیست؟

بسیاری از عفونت های گوش قبل از اینکه کودک شما بتواند صحبت کند اتفاق می افتد. این امر می‌تواند تشخیص اینکه فرزند شما عفونت گوش دارد را دشوار کند. وقتی بچه ها نمی توانند به والدین بگویند که گوش هایشان درد می کند، ممکن است علائم عفونت گوش زیر را نشان دهند:

  • کشیدن یک یا هر دو گوش
  • گریه کردن
  • مشکل در خوابیدن
  • مشکل در شنیدن صداهای ملایم
  • ترشح مایع از گوش
  • مشکل در تعادل
  • تب (شایع تر در نوزادان و کودکان نوپا)

نحوه تشخیص عفونت گوش

پزشک کودک شما تشخیص را با سؤال از شما آغاز می کند که آیا کودک شما سرماخوردگی یا گلودرد داشته است یا خیر. پزشک همچنین از شما می پرسد که آیا کودک شما هر یک از علائم فوق را نشان داده است یا خیر. سپس پزشک از ابزاری به نام اتوسکوپ برای بررسی پرده گوش کودک از نظر علائم عفونت گوش استفاده می کند.

چگونه عفونت گوش کودک را درمان کنیم

عفونت گوش معمولاً خود به خود از بین می‌رود، اما اگر اینطور نشد، ممکن است کودک شما نیاز به درمان داشته باشد. اکثر پزشکان آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین را تجویز می کنند. مهم است که کودک شما دوز دقیق را در تمام مدت زمان مصرف کند، حتی اگر علائم بهبود یابد. پزشک شما همچنین ممکن است داروهای بدون نسخه را برای عفونت گوش با مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن توصیه کند.
اگر کودک شما در مدت کوتاهی دچار عفونت های مکرر گوش شود یا به دلیل تجمع مایعات دچار کم شنوایی شود، پزشک کودک شما ممکن است جراحی لوله گوش را توصیه کند.

درمان عفونت گوش در کودکان

علاوه بر درمان عفونت گوش کودک، راه هایی برای کمک به عفونت گوش در کودک وجود دارد. برخی از بهترین درمان ها برای کاهش درد عفونت گوش عبارتند از:

  • قرار دادن کمپرس سرد یا گرم روی گوش
  • در وضعیتی بخوابید که از وارد کردن فشار به گوش عفونی جلوگیری شود
  • استراحت زیاد
  • به آرامی گردن را بچرخاند
  • سعی کنید ذهن کودک را با انجام یک فعالیت کم تاثیر مانند رنگ آمیزی، بازی روی تخته، حل یک معما یا تماشای یک فیلم دور کنید.

چگونه از عفونت گوش جلوگیری کنیم

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) موارد زیر را برای کمک به پیشگیری از عفونت گوش در کودکان توصیه می کند:

  • از قرار دادن کودک در معرض دود سیگار یا آلودگی هوا خودداری کنید
  • اطمینان حاصل کنید که کودکان در مورد واکسیناسیون خود به روز هستند
  • به نوزادان 12 ماه یا بیشتر شیر بدهید (در صورت امکان)
  • نوزادان را در وضعیت عمودی تغذیه کنید

امیدواریم که توانسته باشیم به این پرسش (عفونت گوش در کودکان) پاسخ مناسب داده باشیم. همچنین می توانید سوالات خود را از متخصصین کودکان تله ویزیت بپرسید.

با واردشدن در سایت www.TeleVisit24.com تنها با وارد کردن نام و نام خانوادگى و شماره موبایل و ثبت نام در سامانه تله ویزیت، بلافاصله و حداکثر طى مدت ٢٤ ساعت پاسخ خود را از بهترین پزشکان متخصص دریافت کنید و دیگر نگران سلامت خود نباشید.

منبع: Ear Infections in Children: Causes, Signs and Treatment - Children's Health

نظرات

مقالات مرتبط