ویروس کرونا و زایمان زودرس

ویروس کرونا عامل بیماری کوید 19 است که این روزها سراسر جهان را درگیر کرده است و هیچ کس از خطر ابتلا به آن در امان نیست. زنان باردار یکی از گروه های آسیب پذیر در برابر بیماری ها و ویروس ها هستند و در دسته آسیب پذیری متوسط نسبت به کوید 19قرار گرفته اند. در این مقاله درباره یکی از عوارض کوید 19 در زنان باردار یعنی زایمان زودرس با شما صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

با توجه به جدید بودن ویروس کرونا، اطلاعات کافی در مورد عوارض ابتلا به این ویروس وجود ندارد. به دلیل به وجود آمدن یک سری تغییرات در سیستم های ایمنی و فیزیولوژیک در دوران بارداری و با توجه به مقالات و گزارش های مختلف درباره بیماری های ویروسی و خانواده کرونا ویروس در سالیان اخیر، به نظر می رسد که زنان باردار بیش از سایرین، مستعد ابتلا به عفونت های تنفسی هستند. از آن جایی که در بعضی موارد ابتلا به بیماری با زایمان زودرس همراه بوده است؛ خطر زایمان زودرس در مادران مبتلا به کوید 19 مطرح می شود.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

شواهد موجود

در حال حاضر اطلاعات و شواهد کافی برای اثبات این ادعا که کوید 19 در زنان باردار موجب زایمان زودرس می شود وجود ندارد. در واقع به طور قطعی اثبات نشده است که زایمان زودرس به دلیل آلوده بودن مادر به کوید 19 بوده است یا عوامل دیگر موجب آن شده است.

بر اساس مقاله منتشر شده در ژورنال پزشکی " BMJ "، زنان بارداری که به کوید 19 مبتلا شده اند عوارض و علامت های کمتری نسبت به سایر بزرگسالان داشته اند. آن ها در مطالعات خود به این نتیجه رسیده اند که زایمان زودرس در زنان مبتلا به کرونا بیشتر اتفاق میفتد اما این نرخ قابل توجه و بالا نیست.

محققان نزدیک به 600 زن باردار بستری در بیمارستان که مبتلا به (COVID-19)بودند را مورد بررسی قرار دادند. در این بررسی، از 445 تولد نوزادان زنده، 12.6 درصد آن ها، زایمان زودرس بوده اند. گزارشات جدید منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) نشان می دهد که کوید 19 (COVID-19) با زایمان زودرس زنان باردار ارتباط دارد. طبق این مطالعات، احتمال زایمان زودرس در زنان بارداری که علائم کرونا دارند سه برابر سایر زنان باردار است.

 

تاثیر کوید 19 بر بارداری

پزشکان در حال مطالعه هستند تا بدانند کوید 19 (covid19) چگونه بر بدن افراد باردار تاثیر می گذارد؛ اما کارشناسان معتقدند التهاب های ایجاد شده در این بیماری باعث ایجاد عوارض در بارداری می شود. هنگامی که ویروس وارد بدن افراد می شود، سیستم ایمنی بدن برای مبارزه تلاش می کند. این پاسخ ایمنی موجب التهاب در بدن می شود و این التهاب عامل خطر برای زایمان و زایمان زودرس است.

علاوه بر آن، عفونتی که ویروس کرونا در بدن ایجاد می کند یکی از عوامل دیگر برای به خطر افتادن زایمان است. زمانی که بدن فرد باردار دچار عفونت می شود به خصوص اگر مادری در تنفس یا حفظ علائم حیاتی مشکل داشته باشد؛ جنین برای زنده ماندن تلاش می کند و زایمان را راه نجات خود می داند.

بیماری کوید 19موجب التهاب سیستمیک در بدن و کمبود اکسیژن می شود؛ در نتیجه فشار زیادی بر گردش خون در رحم وارد می شود و متابولیسم جنین بالا می رود؛ به همین دلیل فرایند بارداری به خطر میفتد.

برخی از زنان باردار مبتلا به COVID-19 زایمان زودرس داشته اند؛ اما مشخص نیست که آیا زایمان زودرس به دلیل COVID-19 بوده است. در هر صورت ویروس کرونا یک ویروس خطرناک برای همه انسان ها است و زنان باردار نیاز به مراقبت و توجه ویژه تر دارند. زنان باردار علاوه بر پروتکل های بهداشتی مروبط به کوید19، به صورت مداوم تحت نظر پزشک خود باشند و هر گونه علائم را با پزشک در یمان بگذارند.

با توجه به خطر رفت و آمد برای بانوان باردار در شرایط فعلی، ما به شما تله ویزیت را پیشنهاد می کنیم. در اپلیکیشن تله ویزیت به وسیله گوشی موبایل خود به صورت آنلاین توسط پزشک متخصص ویزیت می شوید و خطرات احتمالی را کاهش می دهید. همچنین با خواندن مقالات سایت تله ویزیت آگاهی بیشتری برای گذارندن دوران بارداری خود به دست می آورید. تله ویزیت در شرایط حساس کرونا، همراه شما است.

نویسنده مقاله

دکتر لیلا نعمت اللهی

جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی

» شماره نظام پزشکی : 42370

» شهر : تهران

نظرات

مقالات مرتبط