رانندگی در بارداری

رانندگی در بارداری و همچنین بلندکردن وسایل سنگین به خصوص در ماه های آخر حاملگی می تواند موجب نگرانی بیشتر خانم ها در دوران بارداری شود. به طور کلی باید انجام بسیاری از کارها مانند دوش گرفتن با آب خیلی گرم و بلند کردن اشیاء سنگین در دوران بارداری ممنوع شود. به همین علت، اغلب زنان نگران این هستند که آیا در دوران بارداری می توانند رانندگی کنند یا نه. بارداری به معنای محدود شدن در خانه نیست. حتی تا زمانی که نکات ایمنی مانند بستن کمربند رعایت شوند حاملگی هیچ منافاتی با رانندگی کردن ندارد.

بررسی ها نشان می دهد: زنان در سه ماهه دوم بارداری در مقایسه با زنانی که باردار نیستند 42٪ بیشتر در معرض تصادفات رانندگی جدی قرار دارند. این افزایش خطر فقط در سه ماهه دوم بارداری وجود دارد. در سه ماهه اول و سوم بارداری میزان خطر تصادفات به اندازه افراد عادی است. همچنین این افزایش خطر شامل زنان بارداری که به عنوان مسافر سوار اتومبیل هستند، نمی شود. همچنین علت افزایش خطر تصادفات در سه ماهه دوم بارداری تغییرات هورمونی زیاد در بدن زنان باردار است. در سه ماهه دوم بارداری عوارضی مانند حواس پرتی، ضعف، خستگی و کم خوابی بیشتر می شود. این مساله باعث کاهش هوشیاری زنان باردار در هنگام رانندگی می شود. کاهش هوشیاری هم به نوبه خود احتمال خطر تصادف را بالا می برد.

 

کمربند ایمنی را حتما ببندید
یک خانم باردار به هیچ عنوان نباید از بستن کمربند ایمنی به بهانه بزرگ بودن شکم یا فشار آمدن به جنین خودداری کند. شما چه راننده باشید و چه روی صندلی کنار راننده نشسته باشید، باید برای محافظت از جان خود و فرزندتان هنگام ترمزهای ناگهانی و حتی تصادف ها، کمربند ایمنی تان را ببندید.
همچنین استفاده از کمربند ایمنی سبب می شود که یک فاصله معقول بین شکم مادر باردار و فرمان ماشین به وجود آید و وقتی کمربند بسته باشد، دیگر راننده نمی تواند بیش از اندازه بدن اش را به سمت جلو متمایل کند و باعث شود که فرمان بیش از حد به شکم اش فشار بیاورد.
راستی، حواس تان باشد که در طول مدت بارداری شما فقط مسوول حفظ سلامت خودتان نیستید، بنابراین برای حفظ سلامت خود و جنین تان، حتی اگر روی صندلی عقب ماشین هم نشسته اید، از بستن کمربند ایمنی غافل نشوید.
بهترین حالت بستن کمربند ایمنی برای یک خانم باردار این است که بخش پایینی کمربند را زیر شکم و روی استخوان های لگن و بخش بالایی آن را هم بین سینه هایش قرار دهد و از بستن بخش پایینی رو و بالای شکم و بخش بالایی روی گردن و زیر بازوها خودداری کند. اگر هم احساس کردید که بخش پایینی کمربند اذیت تان می کند، یک بالشتک نازک پنبه ای تهیه کنید و آن را بین کمربند و بدن تان قرار دهید.

 

استفاده از کیسه هوا هم ضروری است
یکی از خطاهای رایج در دوران بارداری، از کار انداختن سیستم خودکار باز شدن کیسه هوا هنگام تصادفات رانندگی است. اما بهتر است بدانید که استفاده از کیسه هوا هم به اندازه کمربند ایمنی ضروری و مهم است. فقط کافی است که در استفاده از آن یک نکته کوچک را رعایت کنید.
در دوران بارداری چه خودتان رانندگی کنید و چه در صندلی کنار راننده بنشینید، بهتر است صندلی تان را جوری تنظیم کنید که بیشترین فاصله را نسبت به داشبورد داشته باشید، این طوری هنگام تصادف و ضربه های ناگهانی وقتی کیسه هوا باز می شود، باعث حفاظت از سلامت شما و فرزندتان می گردد، نه فشار آمدن به جنین و به دردسر افتادن شما.

 

این خانم ها نباید رانندگی کنند
اگر در دوره ی بارداری دچار مشکلاتی از قبیل فشار خون بالا، احتمال زایمان زودرس، دیابت کنترل نشده، کم خونی جدی و یا بارداری پرخطر هستید، نباید پشت فرمان بنشینید.بهتر است شرایط تان را کنترل کنید و از رانندگی بپرهیزید.

 

 قبل از قرار گرفتن پشت فرمان باید ...
قبل از رانندگی، از بلند کردن اشیای سنگین مانند کیف یا چمدان و قرار دادن آنها در صندوق عقب خودرو بپرهیزید.همیشه در ماشین، پرونده ی پزشکی مربوط به بارداری تان و یا یک گزارش مختصر از وضعیت بارداری تان داشته باشید.دفترچه بیمه، آخرین سونوگرافی و نتایج آخرین آزمایشات و غیره همراهتان باشد.برای راحتی خودتان بهتر است یک کوسن راحت پشت کمرتان روی صندلی ماشین قرار دهید تا از بروز کمردردهای احتمالی پیشگیری کند و در وضعیت راحت تری رانندگی کنید.

 

ایربگ برای جنین خطرناک نیست
برخی از خانم ها تصور می کنند که ایربگ ماشین برای جنین داخل شکم خطرساز است، بنابراین آن را غیرفعال می کنند.توجه داشته باشید که ایربگ، شما و جنین تان را از حوادث ناگوار تصادفات رانندگی حفظ می کند.این کیسه ی هوا در خودرو تعبیه شده است تا از سر و بازوهای شما در برابر ضربه های احتمالی محافظت کند.

 

اجتناب از کم شدن آب بدن زنان حامله در حین رانندگی:

اگر شما هم به عنوان یک زن حامله در حین رانندگی احساس سبک سری، ضعیف و یا سرگیجه کردید، بدانید که ممکن است بروز این حالات، نشانه ای از کم آب شدن بدنتان باشد. در چنین مواردی، فورا به دنبال پیدا کردن یک محل خنک باشید، تا بتوانید با متوقف کردن خودرو خود مقدار زیادی آب و یا مایعات دیگر را مصرف کنید. همچنین، برخی از زنان حامله ممکن است بعد از مدتی رانندگی احساس کنند که دلشان می-خواهد کمی دراز بکشند، که این کار هم باید به محض رسیدن به خانه انجام شود، چون بروز حالت خستگی و سرگیجه ممکن است نشان دهنده افت قند خون در بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد باشد. بنابراین، خوب است زنان باردار در چنین مواردی، قبل از رسیدن به خانه یک غذای سبک و یا یک ماده غذایی حاوی قند مانند میوه ها و یا یک تکه نان تست را در داخل ماشین مصرف کنند.

 

تهیه لیستی از درمانگاه ها و پزشکان موجود در مسیر رانندگی زنان باردار، قبل از شروع سفر:

به عنوان یک خانم باردار به یاد داشته باشید که وقتی قصد سفر دارید، باید قبل از آغاز سفر برخی اقدامات را انجام داده و خود را آماده سفر کنید. همچنین، اگر مسافت سفرتان طولانی است، سعی کنید تا لیستی از درمانگاهای نزدیک به مسیر را پیدا کرده و همراه خود داشته باشید. علاوه بر این موارد، اگر شما هم در دوران بارداری خود قصد سفر به یک کشور دیگر را دارید، بهتر است لیستی از پزشکان آن کشور را تهیه کنید، تا بتوانید در موارد اضطراری از آن ها کمک بگیرید.

 

موارد منع رانندگی در دوران بارداری، عبارتند از:
احساس تهوع شدید

نداشتن امکان توقف

محدودیت حرکت به دلیل اضافه وزن و کمر درد

نداشتن تمرکز کافی

 

زنان باردار برای راحت بودن استفاده از کمربند ایمنی در دوران بارداری باید اصول زیر را رعایت کنند:

  • بخش پایین کمربند باید زیر شکم و روی استخوان های لگن قرار بگیرد و بخش بالای کمربند از روی قفسه سینه بگذرد.
  • زنان باردار در مرحله ای از بارداری که شکم آنها بزرگ می شود باید در هنگام رانندگی فاصله صندلی راننده تا فرمان را بیشتر کنند. این فاصله باید طوری تنظیم شود که پاها به راحتی به پدال ها برسد.
  • زاویه فرمان باید به سمت بالا و دور از شکم تنظیم شود تا در صورت بروز تصادف کیسه هوا بر روی قفسه سینه باز شود.
  • زنان باردار باید همزمان از هر دو تسمه شانه ای و روپایی کمربند استفاده کنند. این کار باعث می شود که کمربند بر روی بدن کاملا محکم شده و از آسیب های احتمالی در حین تصادف پیشگیری کند.
  • در دوران بارداری بهتر است تا حد امکان از کمربندهای سه نقطه ای استفاده شود. این کمربندها دارای سه نقطه اتصال بدنه بوده و در صورت بروز تصادف امنیت بیشتری را برای زنان باردار ایجاد می کنند.
  • بستن کمربند شانه ای نباید طوری باشد که باعث وارد شدن فشار به گردن شود.

 

در سایت  www.TeleVisit24.comتنها با وارد کردن نام و نام خانوادگى و شماره موبایل و ثبت نام در سامانه تله ویزیت ، بلافاصله و حداکثر طى مدت ٢٤ ساعت پاسخ خود را از بهترین پزشکان متخصص دریافت کنید.

نظرات

مقالات مرتبط