جدیدترین خبر ها درباره ویروس کرونا

در چندماه اخیر، جهان درگیر بیماری جدیدی به نام COVID-19  شده است. علت این بیماری، عفونت با ویروس کرونا بیان شده است. (SARS-CoV-2) یکی از ویروس های مختلف کرونا است که می تواند به انسان منتقل شود. از دیگر نمونه های ویروس کرونا می توان به SARS ، MERS و حتی سرماخوردگی اشاره کرد.

منشا ویروس

متخصصان هنوز در حال تحقیق برای یافتن منشا این ویروس هستند. تحقیقات اولیه نشان می دهد که  این ویروس از خفاش ها منشا گرفته و سپس از طریق یک حیوان واسطه به انسان منتقل شده است. آن ها می گویند این حیوان واسطه به طور بالقوه یک مار یا نوعی مورچه خوار به نام پانگولین بوده است.

موارد ابتلا به کووید 19

به گفته یک دانشگاه تحقیقاتی در ایالات متحده آمریکا به نام "جان هاپکینز"، بیش از 25.3 میلیون مورد ابتلا تائید شده به کووید 19 در سراسر جهان وجود دارد و بیش از 847 هزار مورد آن، منجر به مرگ شده است. در حال حاضر ایالات متحده آمریکا با بیش از 6 میلیون مورد ابتلا، بیشترین گزارش موارد تایید شده و آمار بالایی از مرگ و میر را دارد. هرچند تعداد واقعی موارد ابتلا، ممکن است بسیار بیشتر باشد؛ زیرا گروهی از افراد بدون علامت هستند و آزمایش نداده اند.

امکان ابتلا مجدد به کوید 19

به گزارش نیویورک تایمز ، محققان در هنگ کنگ اولین مورد کاملاً اثبات شده از عفونت مجدد COVID-19 را ثبت کرده اند. مدت ها است که پزشکان و کارشناسان بهداشت احتمال می دهند؛ عفونت مجدد COVID-19 امکان پذیر باشد. محققان گزارش دادند که حدوداً 4 ماه پس از ابتلا به بیماری، مردی مجدداً به این ویروس مبتلا شد. نکته مهم این است که این مرد در طول عفونت دوم علائمی نداشت. این مساله نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن وی قادر به مبارزه موثر با ویروس است.

دانشمندان بر اساس مطالعات و شواهد موجود به این نتیجه رسیده اند که  از آنجایی که امکان عفونت و ابتلای مجدد وجود دارد؛ برای ایجاد ایمنی عمومی در برابر COVID-19 به واکسن نیاز است. امروزه کارشناسان مختلف در سراسر جهان به دنبال راهی برای ساخت واکسن کوید19 هستند. هرچند هنوز یافته ها اثبات نکرده اند که واکسن تا چه حد در برابر عفونت محافظت می کند.

واکسن کوید 19

شواید یک آزمایش برای واکسن COVID-19 توسط شرکت دارویی Moderna، نتایج امیدوار کننده ای ارائه داده است. به گفته CNBC ، این آزمایش به طور خاص در افراد مسن تر ، که تحت تأثیر علائم شدید COVID-19 قرار گرفته اند ، بوده است. در این آزمایش، ده نفر بین سن 56 تا 71 و ده نفر بالای 71 سال داشتند. محققان می گویند داوطلبان، آنتی بادی هایی تولید می کنند که می تواند در مبارزه با (SARS-CoV-2) مهم باشد. حجم این آنتی بادی ها بیشتر از آنتی بادی موجود در بدن مبتلایانی که بهبود یافته اند؛ بوده است.

در حال حاضر کشورهای مختلف ادعا می کنند که موفق به ساخت واکسن کوید19 شده اند اما نتایج قطعی ارائه نشده است.

درمان کوید 19 با پلاسما

مقامات بهداشتی به FDA هشدار داده اند که به دلیل کمبود شواهد باید از تأیید درمان تجربی پلاسما برای COVID-19 خودداری کنند. طبق گزارشی در نیویورک تایمز، حداقل سه مقام بهداشت به FDA توصیه کردند که از پلاسما برای درمان بیماران COVID-19 استفاده نشود. دکتر آنتونی فاوسی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری های عفونی، دکتر فرانسیس اس. کالینز، مدیر انستیتوهای ملی بهداشت و اچ. کلیفورد لین، مدیر بالینی در انستیتوی ملی از آلرژی و بیماری های عفونی، از جمله افرادی هستند که عقیده دارند اطلاعات کافی برای تأیید درمان وجود ندارد.

پلاسما بدن افرادی که بیماری داشته اند و بهبود یافته اند را دریافت می کنند. سپس آن را به افرادی که مبتلا به ویروس هستند تزریق می کنند. به این شیوه، آنتی بادی ها می توانند به مقابله با عفونت کمک کنند. این روش در گذشته برای درمان بیماری های دیگر استفاده شده؛ اما هنوز برای درمان COVID-19 تأیید نشده است. چندین مرکز بهداشتی در حال انجام آزمایشات بالینی در مورد درمان پلاسمای بهبودی هستند و به نتایج مثبت و منفی متفاوتی دست یافته اند.

امروزه از ابزارهای زیادی برای شناسایی و درمان ویروس کرونا استفاده اما هنوز نتایج قطعی حاصل نشده است. متخصصان همچنان توصیه می کنند فاصله اجتماعی را رعایت کنید، دست هایتان را به صورتتان نزنید و از ماسک استفاده کنید. تله ویزیت Tele Visit با انتشار جدید ترین اخبار و یافته ها درباره کرونا در بخش اخبار سلامت سایت تله ویزیت به شما کمک می کند آگاهی خود را بالا ببرید و بهتر از خودتان مراقبت کنید.

 

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط