آشنایی با آزمایشات کرونا

مدتی است که ویروس کرونا مهمان ناخوانده جهان شده و زندگی تمام مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است. مطمئن ترین راه تشخیص ویروس کووید-۱۹ آزمایش کرونا است. افراد در صورت داشتن علائم بیماری کرونا مثل تب، سرفه، خستگی و کوفتگی بدن، تنگی نفس و همچنین از دست دادن حس بویایی و چشایی یا تماس با فرد بیمار نیاز به تست کرونا دارند. همچنین کسانی که قصد سفر به خارج از ایران را دارند ملزم به انجام این آزمایش هستند. شما می توانید آزمایش کرونا را در آزمایشگاه انجام دهید و یا همچنین بدون مراجعه حضوری در منزل یا محل کارتان تست کرونا دهید.

آزمایش کرونا به دو صورت تست PCR و آزمایش آنتی بادی انجام می شود که می توانید یکی از آن ها یا هردو را باهم درخواست دهید.

 

آزمایش تشخیصی  (PCR)

آزمایش تشخیصی می‌تواند به شما بگوید که آیا در حال حاضر به ویروس کرونا مبتلا هستید یا خیر. در واقع این آزمایش نشان می‌دهد که هم اکنون ویروس کرونا در بدن شما فعال است. این آزمایشی است که در صورت ارجاع پزشک برای تشخیص کووید ۱۹ بر اساس علائم موجود، باید انجام دهید.

آزمایش PCR به کمک نمونه‌گیری از مخاط بینی یا گلوی فرد، به وسیله یک سواب و در عرض چند ثانیه انجام می‌شود و نیازی به آزمایش خون نیست. در صورت مثبت بودن نتیجه این آزمایش، فرد باید مراحل اجرای قرنطینه و جدا ماندن از سایرین را انجام دهد.

 

آزمایش آنتی بادی (سرولوژی)

آزمایش آنتی بادی می­ تواند نشان دهد که آیا قبلا در معرض ویروس عامل کووید ۱۹ بوده­ اید و به آن آلوده شده­ اید یا خیر. در واقع آزمایش آنتی بادی، به دنبال آنتی بادی­ هایی است که توسط سیستم ایمنی بدن انسان در پاسخ به یک تهدید خارجی مانند وجود یک ویروس ساخته می­ شود.

آنتی بادی­ ها می­ توانند به مبارزه با عفونت کمک کنند. تولید آنتی بادی­ ها ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد و پس از بهبودی هم تا چند هفته یا بیشتر در خون باقی بماند.

حداقل ۱۲ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا، آنتی بادی­ های کافی در بدن وجود دارد که در آزمایش نشان داده می­ شود. این آزمایش مانند سایر آزمایش‌های سرولوژی با نمونه خون انجام می‌شود.

 

احتمال خطا در آزمایش کرونا چقدر است؟

معمولا آزمایش کرونا از دقت بالایی برخوردار است اما با این حال ممکن است در مواقعی به علت های مختلف خطا داشته باشد.

  • اگر ویروس تازه وارد بدن شده باشد یا میزان آن کم باشد.
  • نمونه برداشته شده از ته حلق به مقدار کافی ویروس نداشته باشد.
  • گوش پاک کن یا نمونه مخاط در هنگام انجام تست تصادفا آلوده شده باشد.
  • گوش پاک کن قبل از بررسی در دمای مناسب نگهداری نشده باشد.
  • خیلی زود یا خیلی دیر نسبت به انجام آزمایش اقدام شده باشد. (در صورت برقراری تماس با فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ بلافاصله تست ندهید، حداقل یک هفته زمان بدهید زیرا احتمال خطای آزمایش بالا می رود. همچنین سه هفته بعد از شروع علائم، احتمال وجود ویروس در بدن بیمار بسیار پایین می آید بنابراین امکان منفی شدن جواب آزمایش بالا می رود.)

 

اینجا را کلیک کنید 👇👇

www.televisit24.com

تنها با وارد کردن نام و نام خانوادگى و شماره موبایل و ثبت نام در سامانه تله ویزیت، بلافاصله و حداکثر طى مدت ٢٤ ساعت پاسخ خود را از بهترین پزشکان متخصص دریافت کنید و دیگر نگران سلامت خود نباشید.

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط