پتانسیل های متاورس در مراقبت های بهداشتی

دنیای متاورس metaverse چیست ؟ متاورس ؟ کلمه ای نا آشنا که جدیدا خیلی به گوشمون می رسه. بعد ازآنکه واقعیت مجازی و عینک VR و وارد زندگی ما شد، خیلی ها انتظار داشتند روزی برسد که دنیای مجازی، دنیا واقعی ما را دربر گیرد و هر روز بیشتر از دیروز در آن غرق بشیم . خبر خوب یا بد ، این است که امروز همان روزی است که انتظار آن را می کشیدیم. وقتی پای صحبت مارک زاکبرگ و دیگر رهبران موج نو اینترنت می نشینیم ، جمله تاکیدی همه آنها، این است که متاورس آینده اینترنت است.

تا حدود، صحبت در مورد متاورسو مفهوم آن، کمی شبیه بحث درباره معنای اینترنت در دهه ۱۹۷۰ است. در آن زمان ، ساختار های جدید ارتباطی مرتبط با اینترنت، در حال توسعه بودند، اما هیچ‌کس ایده دقیق از آینده اینترنت و دنیای مجازی حال حاضر نداشت، همه چیز در حاله ای از ابهام بود . شرایط دقیقا همانند الان بود ، به همین اندازه محو و نامشخص..

 

واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)

واقعیت افزوده و مجازی می‌تواند یک تجربه سه بعدی فراگیر و جذاب به ما بدهد. این فناوری ها در واقع نطقه ورود ما به دنیای مجازی متاورس هستند. اما تفاوت بین AR و VR چیست؟

واقعیت افزوده برای تغییر شکل دنیای واقعی، از کاراکترها و عناصر بصری دیجیتال استفاده می‌کند. دسترسی به AR نسبت به VR راحت‌تر است و از آن می‌توان در تقریبا تمام اسمارت‌فون‌ها یا دستگاه‌های دیجیتالی مجهز به دوربین استفاده کرد. کاربران نیز می‌توانند مشابه آنچه در بازی پوکمون گو اتفاق می‌افتد، اطراف خود را با تصاویر دیجیتالی تعاملی از طریق اپلیکیشن‌های AR مشاهده کنند. بنابراین کاربران با باز کردن دوربین موبایل خود، پوکمون‌ها را در محیط دنیای واقعی مشاهده خواهند کرد.

اما نحوه کار VR متفاوت است. واقعیت مجازی بسیار شبیه به مفهوم متاورس، یک محیط مجازی کاملا تولیدشده توسط کامپیوتر ایجاد می‌کند. کاربران می‌توانند با استفاده از هدست‌ها، دستکش‌ها و سنسورهای VR به کاوش در متاورس بپردازند.

نحوه کار تکنولوژی های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی مدلی ابتدایی از دنیای متاورس را نمایش می‌دهد. VR در حال حاضر دنیایی دیجیتال را ایجاد کرده که محتوای بصری تخیلی را در خود جای داده است. با بلوغ هرچه بیشتر واقعیت مجازی، این فناوری می‌تواند برای دخیل کردن شبیه‌سازی‌های فیزیکی  از طریف تجهیزات خود، تجربه متاورس را گسترش دهد. کاربران نیز قادر به حس کردن، شنیدن و تعامل با افراد از هر کجای جهان هستند. با توجه به هایپ و هیجان پیرامون این حوزه، می‌توانیم منتظر سرمایه گذاری شرکت‌های متاورسی بیشتر در توسعه تجهیزات VR و AR در آینده نزدیک باشیم.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  پروفسور دکتر سیروس مومن زاده  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

کاربرد فناوری هوش مصنوعی (AI) در جهان های متاورس

هوش مصنوعی طی سال‌های اخیر کاربرد گسترده‌ای در زندگی ما داشته است: برنامه‌ریزی استراتژی کسب و کار، تصمیم‌گیری، تشخیص چهره، محاسبات سریع‌تر و دیگر حوزه‌ها. اما متخصصان AI به تازگی مطالعه روی امکانات پیاده‌سازی این تکنولوژی در خلق دنیای فراگیر متاورس را آغاز کرده‌اند.

هوش مصنوعی پتانسیل پردازش حجم بالایی از داده با سرعت نور را دارد. الگوریتم‌های AI در ترکیب با تکنیک‌های یادگیری ماشینی، قادر به یادگیری از تکرارهای پیشین و لحاظ کردن داده‌های تاریخی با هدف ارائه چشم‌اندازها و خروجی‌های منحصربه‌فرد هستند.

در دنیای متاورس، هوش مصنوعی را می‌توان برای سناریوهای مختلف در شخصیت‌های غیر قابل بازی (NPC) پیاده‌سازی کرد. NPCها تقریبا در تمام بازی‌ها حضور دارند و بخشی از محیط بازی طراحی‌شده جهت نشان دادن واکنش و پاسخ به فعالیت‌های بازیکنان هستند. حالا NPCها را می‌توان با هدف تسهیل مکالمات شبیه به زندگی روزمره با کاربران یا انجام دیگر وظایف خاص، با استفاده از توانایی‌های پردازش هوش مصنوعی در فضاهای 3 بعدی قرار داد. برخلاف یک کاربر انسانی، یک NCP هوش مصنوعی می‌تواند به صورت خودکار فعالیت کرده و در یک زمان واحد توسط میلیون‌ها کاربر استفاده شود. این نوع کاراکتر همچنین توانایی کار به چندین زبان مختلف را دارد.

یکی دیگر از کابردهای بالقوه AI، در ساخت آواتارهای متاورس نهفته است. از موتورهای هوش مصنوعی می‌توان برای تحلیل تصاویر دو بعدی یا اسکن‌های سه بعدی برای تولید آواتارهایی با ظاهری واقعی‌تر و دقیق‌تر استفاده کرد. برای پویاتر کردن این فرآیند، امکان استفاده از هوش مصنوعی جهت ساخت حالات متفاوت چهره، مدل مو، لباس و ویژگی‌هایی برای بهبود انسان‌های دیجیتالی ساخته دست ما وجود دارد.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

پتانسیل های Metaverse در مراقبت های بهداشتی

ایده Metaverse دارای پتانسیل باورنکردنی است و رویکردی کاملاً جدید برای تعامل و ارتباط انسانی ارائه می دهد. تغییر اخیر نام فیس‌بوک به متا، گواه دوراندیشی و بینش این شرکت است که متاورس اینترنت را در سال‌های آینده شکل خواهد داد.

حقیقت این است که فیس بوک سال ها روی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده سرمایه گذاری کرده و راه های جدیدی برای ساخت پلتفرم های تعاملی طراحی کرده است و حتی قبل از تغییر نام، این شرکت با خرید شرکت واقعیت مجازی Oculus جهت گیری خود را به سمت این فناوری نشان داده است و فیس بوک پتانسیل شگفت انگیزی برای گنجاندن Metaverse در مراقبت های بهداشتی دارد، به خصوص که در حال حاضر زیرساخت شبکه های اجتماعی قوی دارد.

متا به سرعت در حال حرکت است، به لطف فناوری واقعیت افزوده و یک کلیپ ویدیویی پیشرفت شگفت‌انگیز شرکت را با استفاده از فناوری دستکش لمسی نشان می‌دهد که به کاربر اجازه می‌دهد حس لامسه را در دنیای مجازی تجربه کند و نسخه ی نمایشی نشان می‌دهد که کاربران در دنیای مجازی تعامل دارند.

 

فناوری Metaverse جراحی را متحول خواهد کرد

همچنین، شرکت هایی مانند Intuitive Surgical که به دلیل سیستم جراحی به کمک ربات خود مشهور است، پتانسیل شگفت انگیزی برای حرکت به سمت واقعیت مجازی دارند و بسیاری از شرکت های کوچکتر دیگر در حال سرمایه گذاری در مراقبت های بهداشتی دیجیتال هستند، خواه بهبود تجربه پزشکی از راه دور از طریق واقعیت افزوده باشد. با ایجاد راحتی و ایمنی بیشتر سایر تجربیات پزشکی برای بیماران.

اما چالش‌های بزرگی وجود دارد که این شرکت‌ها بدون شک با آن‌ها مواجه خواهند شد و یکی از بزرگ‌ترین این چالش‌ها، پیوند دنیای مجازی به دنیای واقعی است و باید آزمایش‌های بالینی زیادی را پشت سر بگذارند تا ببینند آیا این فناوری می‌تواند به طور ایمن برای بیماران استفاده شود یا خیر. مراقبت و اینکه چگونه می توانیم از آن استفاده کنیم.

جراحان ممکن است در یک سالن عمل مجازی ملاقات کنند و می توانند با کمک سایر مشاوران و متخصصان در جراحی با یکدیگر همکاری کنند.در طول جراحی، من می توانم تصور کنم که جراح می تواند در بالای بدن بیمار، موارد حیاتی، تصاویر، تاریخچه او را ببیند و به راحتی در میان داده های چند بیمار حرکت کند.این باعث می شود که در جراحی ها راحت تر شود و جراحان با ابزارهای مجازی قدرت بیشتری پیدا کنند.

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط