متاورس و گسترش پزشکی

اگرچه تغییر نام متا و تمرکز بر این فناوری ممکن است مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد، اما این مفهوم لزوماً به این معنا نیست که فناوری واقعیت مجازی و متاورس ذاتاً بد هستند. نحوه استفاده ما از فناوری پیامد‌های اخلاقی آن را تعیین می‌کند. قوانین حکم می‌کنند که متاورس باید یک پروژه منبع باز باشد که برای همه ساخته شده و هیچ‌کس نباید آن را کنترل کند. این قوانین روشی است که اینترنت نیز مانند کار می‌کند، و به همین دلیل است که کارشناسان اصرار دارند متاورس اینترنت است.

حضور در متاورس بدون AR و VR امکان پذیر نخواهد بود. متاورس و VR اصطلاحاتی هستند که اغلب به جای هم استفاده می شوند، اما تفاوت هایی نیز وجود دارد. متاورس همه چیز درباره تجربیات VR است. یک بازی تک نفره در VR بخشی از متاورس نیست، اما یک جلسه مشترک در VR بخشی از آن است. در آینده، متاورس ممکن است فراتر از VR به فناوری‌های آینده‌نگرتر گسترش یابد.

با این حال، تجربه VR به تجهیزات گران قیمتی مانند هدست واقعیت مجازی نیاز دارد که برای اکثر مردم مقرون به صرفه ترین گزینه نیست. در مقابل این فناوری گران قیمت، واقعیت افزوده (AR) وجود دارد که می‌تواند به نیروی محرکه اصلی توسعه متاورس تبدیل شود. طبق آمار Statista،  حدود 83.96 درصد از جمعیت جهان گوشی هوشمند دارند که به معنای دسترسی بالقوه به قابلیت‌های واقعیت افزوده است.

در این میان هوش مصنوعی برای محاسبات و پیش‌ بینی داده‌ها بسیار مفید است و می‌تواند به بهبود الگوریتم‌هایی کمک کند که به کارهای خاصی مانند ایجاد آواتار، پردازش و ترجمه زبان طبیعی و تولید جهانی کمک می‌کنند. همچنین می‌تواند روش‌های تعامل ما در VR را بهبود بخشد، زیرا هوش مصنوعی می‌تواند به حسگرهایی که الگوهای بیوالکتریکی و عضلانی ما را اندازه‌گیری می‌کنند، نیز کمک کند. هوش مصنوعی همچنین می تواند با ارائه خدماتی مانند تشخیص تصویر برای کاربران کم بینا، به فراگیرتر شدن تجربیات کمک کند.

ایده Metaverse دارای پتانسیل باورنکردنی است و رویکردی کاملاً جدید برای تعامل و ارتباط انسانی ارائه می دهد. تغییر اخیر نام فیس‌بوک به متا، گواه دوراندیشی و بینش این شرکت است که متاورس اینترنت را در سال‌های آینده شکل خواهد داد.

حقیقت این است که فیس بوک سال ها روی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده سرمایه گذاری کرده و راه های جدیدی برای ساخت پلتفرم های تعاملی طراحی کرده است و حتی قبل از تغییر نام، این شرکت با خرید شرکت واقعیت مجازی Oculus جهت گیری خود را به سمت این فناوری نشان داده است و فیس بوک پتانسیل شگفت انگیزی برای گنجاندن Metaverse در مراقبت های بهداشتی دارد، به خصوص که در حال حاضر زیرساخت شبکه های اجتماعی قوی دارد.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

متا به سرعت در حال حرکت است، به لطف فناوری واقعیت افزوده و یک کلیپ ویدیویی پیشرفت شگفت‌انگیز شرکت را با استفاده از فناوری دستکش لمسی نشان می‌دهد که به کاربر اجازه می‌دهد حس لامسه را در دنیای مجازی تجربه کند و نسخه ی نمایشی نشان می‌دهد که کاربران در دنیای مجازی تعامل دارند.

همچنین، شرکت هایی مانند Intuitive Surgical که به دلیل سیستم جراحی به کمک ربات خود مشهور است، پتانسیل شگفت انگیزی برای حرکت به سمت واقعیت مجازی دارند و بسیاری از شرکت های کوچکتر دیگر در حال سرمایه گذاری در مراقبت های بهداشتی دیجیتال هستند، خواه بهبود تجربه پزشکی از راه دور از طریق واقعیت افزوده باشد. با ایجاد راحتی و ایمنی بیشتر سایر تجربیات پزشکی برای بیماران.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  پروفسور دکتر سیروس مومن زاده  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

اما چالش‌های بزرگی وجود دارد که این شرکت‌ها بدون شک با آن‌ها مواجه خواهند شد و یکی از بزرگ‌ترین این چالش‌ها، پیوند دنیای مجازی به دنیای واقعی است و باید آزمایش‌های بالینی زیادی را پشت سر بگذارند تا ببینند آیا این فناوری می‌تواند به طور ایمن برای بیماران استفاده شود یا خیر. مراقبت و اینکه چگونه می توانیم از آن استفاده کنیم.

جراحان ممکن است در یک سالن عمل مجازی ملاقات کنند و می توانند با کمک سایر مشاوران و متخصصان در جراحی با یکدیگر همکاری کنند.در طول جراحی، من می توانم تصور کنم که جراح می تواند در بالای بدن بیمار، موارد حیاتی، تصاویر، تاریخچه او را ببیند و به راحتی در میان داده های چند بیمار حرکت کند.این باعث می شود که در جراحی ها راحت تر شود و جراحان با ابزارهای مجازی قدرت بیشتری پیدا کنند.

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط