کرونا در کودکان

کودکان هم به کرونا مبتلا می شوند. در اوایل شیوع ویروس کرونا  این شایعه مطرح شد که کودکان در معرض خطر کرونا نیستند؛ اما باید بدانید که کودکان نیزبه ویروس کرونا (SARS-CoV-2) که عامل بیماری کوید 19 (COVID-19) است آلوده می شوند. در اکثر مواقع این بیماری در نوزادان و کودکان خفیف بوده است ولی مواردی از مرگ و میر بر اثر کرونا نیز در کودکان مشاهده شده است. اگرچه ممکن است کودکان علائمی نداشته باشند و کرونا آن را دچار مشکل نکند ولی می توانند این بیماری را به بزرگتر های خود انتقال دهند. 

علائم کرونا در کودکان

به طورکلی، علائم کوید 19 (COVID-19) در کودکان نبست به بزرگسالان خفیف تر است و برخی از کودکان آلوده، هیچ نشانه ای از بیماری نداشته اند. علائم ویروس کرونا در کودکان و بزرگسالان عبارت اند از:
تنگی نفس یا دشواری در تنفس
تب یا لرز
درد عضله و بدن
خستگی شدید
حالت تهوع و استفراغ
سرفه 
از بین رفتن حس بویایی و چشایی
اسهال، احتقان و آبریزش بینی
تنگی نفس بیشتر در بزرگسالان دیده می شود. کودکان اغلب دچار ذات الریه با علائم و یا بدون علائم واضح می شوند. به هر حال امکان علائم جدی در کودکان وجود دارد و باید این بیماری را جدی بگیرید.

کودکان، عامل انتقال کرونا

کودکان آلوده به ویروس کرونا، می توانند این بیماری را به بزرگسالان و والدینشان و همچنین به سایر کودکان و هم بازی های خود منتقل کنند. این مساله که کودکان می توانند این ویروس را بیشتر از بزرگسالان گسترش دهند یا کمتر هنوز مشخص نیست. اگرچه در بیشتر موارد، علائم کوید19 (COVID-19) در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف تر هست؛ شواهد نشان می دهد که بچه های آلوده، حداقل می توانند به اندازه بزرگسالان، ویروس را در دهان و بینی خود حمل کنند. وجود ویروس بیشتر در بدن، لزوما به معنی سرایت بیشتر نیست؛ اما محققان در حال بررسی نقش کودکان درانتقال ویروس کرونا هستند. 

محافظت از کودکان در برابر کوید19

بهترین راه برای جلوگیری از بیماری کودکان با (COVID-19) این است که فرزندانتان را در معرض افرادی که به این ویروس مبتلا هستند قرار ندهید. سه روش برای محافظت از کودکان در برابر عفونت عبارت اند از:

حفظ فاصله فیزیکی: 

هرچه فرزندان شما با افراد بیشتری تماس بگیرند و هرچه قدر مدت زمان این تماس بیشتر باشد؛ خطر ابتلا به ویروس کرونا بیشتر است. به عنوان والدین باید بازی های حضوری و گروهی فرزندتان را کنترل و محدود کنید.  اگر آن ها را به کلاس و مدرسه می فرستید از رعایت فاصله فیزیکی اطمینان حاصل کنید. ارتباط فرزندتان با افراد دیگر به خصوص افرادی که علائم دارند را محدود کنید. 

ماسک زدن:

مراقب باشید که کودکانتان از ماسک استفاده کنند و به درستی ماسک بزنند. کودکان باید از ماسکی استفاده کنند که بینی و دهانشان را به طور کامل بپوشاند. اینکار برای کودکان سخت تر از بزرگسالان است؛ بنابراین باید به آن ها کمک کنید و برای آن ها ماسک های راحت و جذاب تهییه کنید. 

شستن دست ها:

کودکان باید پس از استفاده از دستشویی، عطسه، سرفه و بلافاصله بعد از ورود به خانه و اتمام بازی دست هایشان را بشویند. شستن دست ها قبل از خوردن غذا و میان وعده ها نیز بسیار ضروری است. باید دقت کنید کودکانتان به شیوه صحیح و حداقل 20 ثانیه دست هایشان را با آب و صابون بشویند. همیشه یک محلول ضدعفونی برای مواقعی که ممکن است آب در دسترس نباشد همراه خود داشته باشید. 
ممکن است فرزندانتان تمایلی به شستن مداوم دست ها و استفاده از ماسک نداشته باشند. با شستن مداوم دست هایتان و ماسک زدن الگویی برای فرزندانتان شوید. با صبر و استفاده از روش های تشویقی کودکانتان را به این امر ضروری ترغیب کنید. زمانی که دست هایشان را می شویند از آن ها تعریف کنید وبرای آن ها خاطران خوبی ازشستن دست ایجاد کنید. 
 
شواهد و تحقیقات ثابت کرده است کودکان نیز به کرونا مبتلا می شوند. آن ها می توانند دچار بیماری کوید 19 شوند و سلامتی خود و حتی جانشان را از دست بدهند. همچنین آن ها می توانند ناقلان بدون علامتی باشند که خانواده و دوستانشان را آلوده می کنند. بنابراین تمام نکات بهداشتی را با دقت بیشتر برای فرزندانتان انجام دهید. شما می توانید برای آگاهی از جدید ترین دستاوردها و دستورالعمل های بهداشتی به سایت تله ویزیت مراجعه کنید.

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط